למביאסי מבשל: שעה עם בשר 24.02.14

יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 24.02.14
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

שווארמה הודו על חומוס מסבחה חמה

 

אין שף שלא חולם, לפחות פעם בשבוע על שווארמה. באחריות! המתכון הבא הוא וריאציה משודרגת של מנת הרחוב, מעין שווארמה למעושרות. המנה מבוססת על ומוגשת במחבת נחושת על ירך הודו פרוס מצע של מסבחה חמה מתובלת בשמן זית, לימון, פלפל שיפקה ופיצוחים

המרכיבים:

למסבחה:

2 כוסות חומוס מבושל רך מאוד וחם
2 כוסות טחינה גולמית
1 כוס מים מהחומוס
1/2 כוס מיץ לימון
1 כף שמן שומשום
1כפית מלח
1/2 כפית כמון

להודו:

500 גר' פרגיות הודו פרוס
1/2 כוס שמן זית
2 כפית חוויאג'
2 כפות בהרט
5 שיני שום קצוצות
1/2 כפית מלח + פלפל

אופן ההכנה:

משרים את הפרגיות: משרים את נתחי העוף בכל התבלינים והשמן לשעה לפחות (אפשר גם ללילה במקרר).
מכינים את המסבחה: מערבבים יחד את כל מרכיבי המסבחה. שומרים במקום חמים.
מכינים את הפרגיות: צולים במחבת רותחת וקוצצים דק מאוד.
הרכבת המנה: מניחים 4 כפות מסבחה חמה בצלחת עמוקה ומעל 1/4 מכמות השווארמה. מזלפים מעט שמן זית, מפזרים מעט פיסטוקים קלויים וצנוברים קלויים ומגישים מיד.

פיצה שקשוקה

2 מנות

המצרכים:

לבצק פיצה:

350 גר' קמח
2 כפיות שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
2 כפיות שמן זית
1 כפית מלח

רוטב פיצה ותוספות:

250 גר' עגבניות שרי
2 כפות שמן זית
1 כפית כמון טחון
2 ביצים
100 גר' גבינת פטה
2 כף פטרוזיליה קצוץ

אופן ההכנה:

בצק הפיצה:

לשים את הקמח והשמרים בקערה להוסיף לאט את המים תוך כדי ערבוב
להוסיף את השמן זית ולהתחיל ללוש עד לקבלת עיסה
להניח את העיסה על משטח ישר וללוש למשך 10 דק'
למרוח שמן זית בתוך קערה ולהניח את הבצק לכסות ולהתפיח למשך שעה.

הרוטב והתוספות:

לחמם את השמן זית במחבת לטגן את הכמון מספר שניות להוסיף את העגבניות ולבשל על אש נמוכה 10 דקות. ללוש את הבצק 2 דק'.
לחתוך לחצי ולרדד לשני מגשים קטנים להניח על תבנית עם נייר אפייה ולכסות ל- 10 דקות.למרוח את העגבניות על הפיצה ולאפות בטמפ' של 220 מעלות למשך 8 דק'.
להניח ביצה אחת על כל מגש ולפזר את הגבינה ולהחזיר לתנור לעוד 5 דקות.
כשהפיצה אפויה לפזר את הפטרוזיליה מעל.



0 תגובות